Tre gode råd til at få en mere organiseret hverdag

Tre gode råd til at få en mere organiseret hverdag

De fleste kender følelsen af at have en hektisk hverdag, hvor der er flere hundrede ting som skal gøres og som skal passe sammen. Dette kan få selv bugt med de stærkeste og mest organiserede af mennesker, og det er derfor en god ide at huske sig selv på, at det er iorden at have hektiske dage, hvor det hele ikke vil gå op i en højere enhed. Når dette dog er sagt, så kan det være en god ide, hvis man gerne vil have mere styr på sine planer i hverdagen at huske et par tips, så man ikke kommer ud, hvor man ikke kan bunde, og man mister overblikket. Dette kan specielt være en god ide, hvis man selv har eller har en i familien, som har ADHD. Læs mere her omkring Barbara Moleko, som står frem med hendes ADHD diagnose. 

Planlæg din uge

Har man en meget hektisk hverdag, kan det være en god ide at sørge for, at man har planlagt sin uge. Det kan være en for stor en mundfuld for mange at planlægge en hel måned frem, så derfor er det en god ide at starte i det små, hvor man tager en uge af gangen. Dette er specielt nyttigt, når det kommer til madlavning og til hvem, der henter børnene, og hvem der går med hunden. Når du planlægger din hverdag kan du hurtigt finde en rytme og have overskud, når gøremålene og arbejdet hober sig op. På denne måde sikrer du dig også, at skulle der ske ubehagelige overraskelser, at du allerede er på toppen af din plan, og at du har overskud til at håndtere det. 

Forbered dig på dagen i morgen

En af de bedste metoder til at få en mere struktureret hverdag er at planlægge og forberede sig på dagen i morgen. Dette gør, at du kan stå op i ro og mag og vide, at madpakkerne er smurt, og at der allerede er sørget for lektier, arbejdsnotater, og at du ikke lede efter det helt perfekte outfit, for det ligger allerede på stolen og er klar til brug. Du kan altså spare dig selv en masse tid ved at sørge for, at du er forberedt på dagen efter, og du kan få en langt mere behagelig morgenrutine med overskud. 

Sæt tid af til familie og venner

De fleste vil gerne have at tiden med familie og venner er spontan, og at det er noget som kommer naturligt. Dette kan dog for mange være en udfordring, når man har en hektisk uge på arbejdet, og der er mange forskellige ting, som skal passe sammen. Der derfor ingen skam i at planlægge god og ordentlig kvalitetstid med familie og venner, da dette også vil sørge for, at du har tid og overskud, når du er sammen med dem du holder af. Spørg derfor om i ikke kan mødes en eftermiddag, hvor i alle har fri og overskud til det, og hold dig så til planen.